Sarkkinen paini viidenneksi Saksassa

14.8.2023

Grand Prix of Germany painittiin viikonloppuna Saksan Dortmundissa. Kilpailuihin osallistui 153 painijaa 26 maasta. Harjun Woiman Jonni Sarkkinen paini viidenneksi kovatasoisessa 77 kg sarjassa.

Tasauskierroksella vapaavuorin saanut Sarkkinen voitti 1/8- finaalikierroksella pistein 6-3 Norjan Sebastian Aakin. 1/4-finaalissa Sarkkinen hävisi pistein 2-4 Serbian Viktor Nemesille. Sarjan voiton vienyt Nemes on maailmanmestari kuuden vuoden takaa ja myös tämän vuoden EM-hopeamitallisti. Keräilyottelussa kaatui Ukrainan Volodymyr Yakovliev pistein 6-3. Pronssiottelussa huonovointinen Sarkkinen joutui taipumaan selvästi pistein 1-8 Saksan Deni Nakaeville.

Sarkkinen itse kommentoi turnausta kaksijakoiseksi, sillä hyvien voittojen ja taistelun jälkeen viimeisessä ottelussa olo oli pehmeä ja puhti oli pois.
Kokonaisuutena turnaus oli kuitenkin onnistunut näyttö MM-kisajoukkueen valintaa ajatellen. Peräti neljä suomalaista eteni mitaliotteluun, mutta tälläkertaa mitalit jäivät saavuttamatta. Olympiapainimuotojen MM-kisat käydään Belgradissa 16.-24.9. ja kisassa on jaossa ensimmäiset maapaikat Pariisin olympialaisiin.