Turvallisuus

Toiminnan turvallisuutta varmistetaan ennakkoon hyvällä suunnittelulla. Seuran ohjaajat ja valmentajat ovat tehtäväänsä koulutettuja ja suurimmalla osalla on  liikunta-, kasvatus- tai terveysalan ammatillinen koulutus. Jokaiselta ohjaajalta ja valmentajalta edellytetään ensiaputaitojen hallintaa. Harjoitukset suunnitellaan huomioiden ryhmän koko ja osallistujien ikä, toimintakyky sekä taitotaso. Ryhmissä on vähintää 1 ohjaaja/ 10 lasta.  Ohjaajamäärää/ryhmä lisätään, jos ryhmässä on erityistä tukea tarvitsevia osallistujia. Jokaiselta lasten kanssa toimivalta ohjaajalta ja valmentajalta pyydetään ennakkoon nähtäväksi rikosrekisteriote.

Harjun Woima Jyväskylä ry varmistaa turvallisuuden, toiminnan ja tilojen osalta, rajaamalla liikuntaryhmien osallistujamääriä sekä ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Woimanpesään ja muihin seuran toimipisteisiin saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Harjoituksiin tultaessa ja harjoituksista lähdettäessä pestään aina kädet vedellä ja saippualla. Harjoitusvuoroille ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja salista tulee poistua heti vuoron päätyttyä. Woimanpesän siivousta on tehostettu ja seuran jäsenten tulee puhdistaa käyttämänsä välineet oman harjoitusvuoron lopuksi. Puhdistusaineet ja välineet ovat salilla kaikkien vapaassa käytössä.

Woimanpesällä on EA-varustus kaikkien ohjaajien käytettävissä. Muille toimipisteille tulee ohjaajien ja valmentajien itse kuljettaa EA-välineet mukanaan. Ohjaajien on tiedettävä toimipisteen osoite mahdollista hätäilmoitusta varten. Ohjaajilla ja valmentajilla tulee olla ryhmänsä lasten/nuorten huoltajien yhteystiedot saatavilla harjoituksen aikana. Lasten huoltajien tulee tiedottaa ohjaajia ja valmentajia lapsensa mahdollisista harjoitteluun ja toimintaan vaikuttavista perussairauksista kauden alussa. Terveystiedot jäävät ainoastaan ohjaajan, valmentajan ja mahdollisen joukkueenjohtajan tietoon siksi ajaksi, kun lapsi harrastaa seuran ryhmässä. 

 

NÄIN TOIMIN HARJUN WOIMAN SALILLA: Ohjeet harrastajalle

1. Etuovi on lukossa. Ovessa on sähkölukko joka avautuu näppäilemällä nelinumeroinen koodi ja #, jonka jälkeen (pieni viive) lukossa syttyy vihreä valo ja lukko aukeaa. Jos olet unohtanut koodin, voit käyttää ovikelloa. Selvitä koodi valmentajalta jatkoa varten.

2. Jätä ulkovaatteet ja kengät eteistilojen naulakkoon.

3. Harjoitusvaatteet vaihdetaan pukuhuoneissa joita on tytöille/naisille 1 kpl japojille/miehille 2 kpl 

4. Naisten pukuhuoneessa on wc ja suihku, miesten wc ja suihku ovat pukuhuoneen viereisessä tilassa.

5. Odota pukuhuoneessa harjoituksen alkua, valmentaja hakee ryhmät sieltä. Tällä taataan se, että edeltävät ryhmät saavat harjoitella rauhassa loppuun saakka.

6. Tiloissa on oltava koko ajan sukat tai sisäkengät jalassa, avojaloin ei saa liikkua käytävillä tai molskilla (=painimatto).

a) Molskilla ollaan joko sukkasillaan tai sisäkengät jalassa, kenkien pohjien tulee olla vaaleat ja väriä päästämättömät.

b) Molskilla ei saa harjoitella ilman paitaa, sopiva asu on esimerkiksi T-paita, shortsit tai verryttelyhousut ja sukat/kengät.

c) Patjoja, voimistelutyynyjä ja muita välineitä käytetään vain valmentajan luvalla ja ohjaamana.

d) Voimailupuolella ei painoihin kosketa ilman valmentajan ohjausta ja lupaa.

7. Lapset voivat olla voimailupuolella vain valmentajan luvalla/läsnä ollessa.

a) Tiloissa olevia palloja ei saa potkia lamppuihin, ilmastointiputkiin, seiniin tai ikkunoihin.

b) Vahingon sattuessa tai jokin esineen/välineen hajotessa, tulee siitä ilmoittaa välittömästi Harjun Woiman hallitukselle. Mikäli teko on tahallinen tai se on aiheutunut huolimattomuudesta tai sääntöjen vastaisesta toiminnasta, peritään korjauksesta maksu käyttäjältä tai joukkueelta.

8. Kädet tulee pestä ennen ja jälkeen harjoituksen.

a) Jos sinulla on tarttuvaa ihottumaa tai ihottumasta aiheutunut rikkoutunut iho, sairastat vesirokkoa/märkärupea/sieni-infektiota tms. et voi osallistua harjoitukseen, ennen kuin sairaus on varmuudella parantunut ja Harjun Woiman valmentaja on todennut paranemisen.

b) Jos tiloissa esiintyy roskaamista tai sotkemista, peritään siitä erillinen siivousmaksu, joka on 150€/kerta. Huolehdithan kaikkien viihtyvyydestä laittamalla roskat roskakoreihin. Muista lajitella roskat.